Historie

Stichting Sociëteit De Friese Bouwkring – kortweg Friese Bouwkring – is ontstaan uit een fusie. In 2007 zijn De Vereniging De Friese Bouwkring (opgericht 19-12-1895) en Stichting De Bouwsoos Friese Kringen (opgericht 17-11-1987) opgegaan in deze nieuwe stichting. De Friese Bouwkring kent dus een rijke traditie in combinatie met een jeugdig elan. Bij elkaar vormt dit een uitstekende basis voor de organisatie en de activiteiten die door het jaar heen plaatsvinden.

 

Doel

Doel van de Friese Bouwkring is om management, projectleiding en opdrachtgevers met elkaar in contact te brengen. Leden kunnen hun netwerk uitbreiden of verstevigen en kennis delen of opdoen. Het bestuur van De Bouwkring organiseert excursies en bijeenkomsten. Daarvoor nodigt het uit de diverse disciplines regelmatig sprekers uit. Uiteraard is er ruimte voor informele ontmoeting met een ´natje en droogje’.

De Friese Bouwkring is er voor jong en oud. Voor mensen die hun sporen in het vak al hebben verdiend. Maar juist ook voor mensen die hun eerste schreden in het bouw-vak zetten. Zij vinden bij de Bouwkring de mogelijkheid om hun kennis te verbreden en een eigen netwerk op te bouwen.

Bestuur

Jurriën Hendriks Jorritsma Bouw
Diana Lautenbag Lautenbag Architectuur
Peter Luijendijk Studio PLU
Dienke Slatman Heijmans Woningbouw Noord
Dirk-Jan Westra Rotshuizen Geense Advocaten