WATERSTOF TOEPASSINGEN… HOE IS HET DAARMEE?

In de Energietransitie gaat het vaak over CO2 reductie en gasloos bouwen. De discussie over waterstof lijkt ver weg, maar is dat werkelijk zo? Groene waterstof kan namelijk een belangrijke rol spelen in de energietransitie zowel in de bebouwde omgeving als voor toepassingen op het gebied van duurzame mobiliteit.

Waterstof toepassingen zijn niet nieuw, zowel de auto-industrie als het oude stadsgas zijn voorbeelden uit het verleden. Het verschil is dat er toen kleine hoeveelheden beschikbaar waren en we nu beschikken over grote hoeveelheden hernieuwbare energie om de waterstof mee te maken. Het is daarom tijd om met elkaar serieus te kijken naar de toepassingen van deze technologie.

Holthausen Groep uit Hoogezand is koploper als het gaat om duurzame mobiliteit met gebruik van waterstof. Van het volledig ombouwen van bedrijfsauto’s en een elektrisch aangedreven Tesla naar waterstof (Hesla), tot de aanleg van een uitgestrekt netwerk van waterstofstankstations. Het is dagelijks kost voor dit innovatieve bedrijf.

EnTranCe in Groningen onderzoekt momenteel de energietransitie en werkt als partner mee in het ‘Hydrogreenn Platform’. In deze pilotstudie krijgen nieuw te bouwen en tevens bestaande woningen hun stroom en warmte van waterstof.

Programma

17.00 Ontvangst met koffie
17.15 Welkomstwoord
17.20 Presentatie Ted Wildenberg, business developer bij EnTranCe Groningen
17.35 Presentatie Stefan Holthausen, algemeen directeur bij Holthausen Groep
17.50 Rondleiding Holthausen
18.30 Netwerken onder het genot van een hapje en drankje
20.00 Afsluiting

Locatie: Holthausen Clean Technology, Produktieweg 2, 9601 MA Hoogezand

Maximaal 50 personen kunnen deelnemen aan deze excursie. Dieet wensen mag je doorgegeven via info@friesebouwkring.nl.

 

  • 20191125
  • Gezien: 7
  • In de Produktieweg 2, 9601 MA Hoogezand, Netherlands

Leden die gaan (0)

Aanmelden

Wil jij ook lid worden van De Friese Bouwkring?