Strijp-S de creatieve stad in Eindhoven

Strijp-S is een voormalig industrieel terrein – vroeger eigendom van Philips – dat is omgetoverd tot een bruisende, creatieve wijk.
Het is een prachtig en aansprekend voorbeeld van hoe een gebied nieuw leven ingeblazen kan worden. Oude fabriekspanden kregen
een make-over als trendy winkels, innovatieve restaurants en inspirerende werkplekken. Kortom: een sterk staaltje herbestemming
waarmee een wijk is gecreëerd die hipper en toegankelijker is dan ooit!

We zullen de dag beginnen met een bustocht naar Eindhoven. Rond 12.00 uur komen we aan op Strijp-S en zullen we genieten van een heerlijke lunch in ‘De Oude Telefooncentrale’. Daarna volgt een korte introductie en krijgen we een rondleiding met gidsen die ons laten kennismaken met de verschillende innovatieve bedrijven, duurzame initiatieven en creatieve projecten die Strijp-S rijk is. Ook zullen we de architectuur van het gebied bewonderen en meer leren over de geschiedenis van dit unieke stukje Eindhoven.

Na afloop staan in Brouwerij het Veem een hapje en drankje voor ons klaar. Daarna stappen we met z’n allen op het ijzeren ros. Per tandem of stadsfiets rijden we de ‘Eindhoven tour’, die ons onder andere zal voeren langs het Evoluon, de High Tech Campus, Genneper Parken, Eindhoven centrum en het NRE-terrein. Na deze rondrit wordt wederom de innerlijke mens versterkt, waarna we rond 17.00 uur weer per bus richting huis gaan en onderweg heerlijk gaan dineren.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 29 juni 2023. We vertrekken per bus om 8.00 vanaf parkeerplaats bij het Heerenveen stadion naar Eindhoven.

 

 

  • 20230629
  • Gezien: 27
  • In de Torenallee, Eindhoven, Netherlands

Leden die gaan (0)

Aanmelden

Wil jij ook lid worden van De Friese Bouwkring?