Maandag 12 november: Samen halen we alles eruit!

Namens de Friese Bouwkring willen we je uitnodigen voor de inspirerende bijeenkomst op maandag 12 november met als thema: Samen halen we alles eruit. We kijken deze keer eens over de heg bij een andere sector en zijn te gast bij de “oude” sorteerinstallatie en de nieuwe Kunststofsorteerinstallatie van Omrin.

 

Je komt Omrin tegen in de hele afvalketen. Duurzame bedrijfsvoering, slim inzamelen, grondstoffen terugwinnen, duurzame energie produceren: hiervoor is veel techniek en kennis nodig. Zij zetten alles op alles om afval optimaal in te zamelen, grondstoffen terug te winnen en duurzame energie te produceren.

Op Ecopark de Wierde komt dit afval in de scheidings- en bewerkingsinstallatie. Bijna volledig automatische hightech machines halen zoveel mogelijk herbruikbare afvaldeeltjes uit deze afvalmix. Herbruikbare grondstoffen die hier uit het afval worden gehaald, worden geleverd aan de verwerkende industrie voor het vervaardigen van nieuwe producten. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van gerecycled plastic als grondstof voor nieuwe afvalcontainers. Organisch afval komt in een vergistingsinstallatie terecht om er groen gas van te maken. Wij gaan kijken hoe Omrin dit doet op zowel de oude als de nieuwe sorteerinstallatie.

Programma
16.30     Ontvangst met koffie
17.00     Welkomstwoord
17.10     Presentatie door Martin Ettema
17.50     Rondleiding door oude en nieuwe KSI
19.15     Netwerken en eten
20.30     Afsluiting

  • 20181112
  • Gezien: 11
  • In de De Dolten 11, 8465 SB Oudehaske, Nederland

Leden die gaan (0)

Aanmelden

Wil jij ook lid worden van De Friese Bouwkring?