Een kraamkamer voor innovatieve technieken

Nu de Afsluitdijk wordt opgeknapt, biedt dit een uitgelezen kans om er tegelijkertijd ook een duurzame dijk van te maken. De Afsluitdijk wordt een kraamkamer voor innovatieve technieken op het gebied van duurzame energie die passen bij het karakter van de dijk. Deze innovatieve technieken dragen daarnaast bij aan onze kennisontwikkeling op dit gebied. Deze kennis kunnen we mogelijk in de toekomst uitdragen naar het buitenland. Zo staan we over een aantal jaren niet langer enkel bekend om onze kennis op het gebied van watertechnologie, maar ook op het gebied van duurzame energieopwekking.

De bouwer van het Afsluitdijk Wadden Center, Bouwgroep Dijkstra Draaisma, stelt ons in de gelegenheid om op 13 november a.s. een bezoek te brengen aan De Nieuwe Afsluitdijk en het in aanbouw zijnde belevingscentrum.

Het programma:
16.00 uur: Ontvangst en inleiding in het informatiecentrum
16.15 uur: Start bezoek bouwplaats Afsluitdijk Wadden Centrum
16.45 uur: Film over de totale gebiedsontwikkeling van De Nieuwe Afsluitdijk
18.00 uur : In It Posthûs, Plein 15 te Makkum, geeft Egbert Zwarts, ontwikkelaar bij Bouwgroep Dijkstra Draisma, onder het genot van een hapje en een drankje een korte toelichting over bouw van Afsluitdijk Wadden Centrum

Locatie
Het informatiecentrum ‘De Afsluitdijk, nieuwe verhalen’ vind je aan de Sluisweg 1A te Korwerderzand. Volg de borden Kazemattenmuseum. Vanaf het parkeerterreinwijzen borden je de weg.

 

  • Gezien: 22
  • In de Sluisweg 1a, 8752 Kornwerderzand, Nederland

Leden die gaan (0)

Aanmelden

Wil jij ook lid worden van De Friese Bouwkring?