Passie voor kaas

Ruim 50 Bouwkringleden hebben op 29 juli een bezoek gebracht aan de gloednieuwe kaasfabriek van de Royal A-ware Food Group in Heerenveen. Zeer bijzonder! Niet alleen omdat we heel veel leerden over de bereiding van kaas – en daar hebben maar weinigen van ons kaas van gegeten - maar ook omdat het bedrijf nog niet eens officieel geopend is. Dat gebeurt op 8 juli door koning Willem-Alexander. Zijne Majesteit opent dan ook de naastgelegen weifabriek van Fonterra. Vestigingsmanager Tjalling Osinga nam ons mee in de doelstellingen en de productieprocessen binnen en buiten het bedrijf. Binnen het 16.000 vierkante meter grote gebouw worden sinds eind 2014 kazen gerijpt, versneden, opgeslagen en getransporteerd naar talloze retailers in Europa. Die verwerken de talrijke kaassoorten weer verder. Royal A-ware streeft naar een productie van 100.000 ton kaas per jaar in Heerenveen. Lammert de Graaf, company manager van Jorritsma Bouw, hield een uitgebreide presentatie over het bouwproces en de bijzondere samenwerking met de opdrachtgevers: A-ware en Fonterra.
Vervolgens werden wij in drie groepen rondgeleid door de kantoren en productiehallen. Daarbij viel het velen op hoe geautomatiseerd de processen worden aangestuurd. Hooggekwalificeerde operators beheren en bewaken de productie via een groot aantal beeldschermen. Tal van voorgeprogrammeerde heftrucs transporteren de kazen binnen de fabriek.

 

 

 

Excursie Marker Wadden

Donderdag 28 augustus jl. vertrok de Friese Bouwkring richting Marker Wadden. Marker Wadden is het nieuwste stukje Nederland: een groep natuureilanden die nieuw leven in het Markermeer brengen. De eilanden zijn...

Lees verder

Openheid binnen de Friese Bouwkrin…

Kennis, ervaring en innovatie komen samen bij De Friese Bouwkring. De leden van deze stichting komen zeven keer per jaar samen op unieke en interessante locaties, gerelateerd aan de bouw...

Lees verder

Ambachtelijke’ nieuwjaarsreceptie …

55 enthousiaste leden van de Friese Bouwkring meldden zich op maandag 25 januari jl.

Lees verder

Bouwen in Nederland met Bouwend Ne…

In de conferentiezaal van NVB-Vermeulen te Leeuwarden verzamelden zich op 23 november ruim zestig leden van de Friese Bouwkring. Zij waren gekomen voor een interactieve bijeenkomst. In de hoofdrol: Maxime...

Lees verder

Samen sneller duurzaam

Restaurant Lokaal 55 in Sneek was op 12 oktober jl. voor ruim vijftig leden van de Friese Bouwkring het brandpunt van duurzame innovatie.

Lees verder

Passie voor kaas

Ruim 50 Bouwkringleden hebben op 29 juli een bezoek gebracht aan de gloednieuwe kaasfabriek

Lees verder

Friese Bouwkring in de bak

Donderdag 28 mei j.l. zaten de leden van de Friese Bouwkring in de Bak, het café-restaurant, deel uitmakend van de vml. penitentiaire inrichting de Blokhuispoort.

Lees verder

Friese Bouwkring op alcoholische t…

13 april jl. waren rond de vijftig leden van de Friese Bouwkring te gast in het Boomsma Distilleerderij Museum aan de Bagijnestraat in Leeuwarden.

Lees verder

Innovatief knooppunt voor watertec…

In de recent geopende WaterCampus werden op 2 maart jl. ruim zestig leden van de Friese Bouwkring gedompeld in de wereld van innovatieve watertechnologie.

Lees verder
Nieuwjaarsnetwerkborrel

Nieuwjaars netwerkborrel

Het jaar 2015 werd op 19 januari ingeluid met een gezellige netwerkborrel. Plaats van handeling: Restaurant Lyf’s in Beetsterzwaag.

Lees verder
maandag 19 mei De toekomst in de Zorg

Samen netwerken

Herberg Smallingerland in Rottevalle was op 1 december het decor voor een gezamenlijke bijeenkomst van de Friese Bouwkring en zijn Groninger evenknie. De avond stond in het teken van netwerken...

Lees verder
maandag 19 mei De toekomst in de Zorg

Toekomst in de zorg en zorg voor d…

De transitie van de zorg maakt het voor de bouwwereld noodzakelijk om innovatief te denken en duurzaam te handelen. In Leeuwarden bouwen Jorritsma Bouw en Zorgpartners Friesland 250 zorgwoningen. Op...

Lees verder
Bjusterbaarlike stadstour

Bjusterbaarlike stadstour

Dat een excursie een uitstekende manier is om te netwerken bleek op 12 september. 48 leden van de Friese Bouwkring gingen op stap in en om een zonovergoten historisch Leeuwarden.

Lees verder